BMW 6 kupe - novi, lepši i snažniji

Bez autora
Apr 07 2011

BMW je u svom sedištu u Minhenu održao pretpremijeru modela "BMW 6 serija kupe" koji će za nekoliko dana debitovati na Salonu u Šangaju. Glavni dizajner Karim Habib kaže da je inspiracija za novu "šesticu kupe" pronađena u legendarnom modelu "BMW 3.0 CS", koji se proizvodio krajem 60-tih i početkom 70-tih godina prošlog veka. Pod dugačkom haubom smešten je 4,4-litarski biturbo V8 motor sa 400 konjskih snaga koji, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, "BMW 6 kupe" do 100 kilometara na sat ubrzava za 4,8 sekundi. BMW još nije objavio težinu "šestice kupe", ali prema nekim informacijama biće lakši od kabriolet verzije. Početak prodaje najavljen je za jesen.

BMW 6 kupe - novi, lepši i snažnijiBMW je u svom sedištu u Minhenu održao pretpremijeru modela "BMW 6 serija kupe" koji će za nekoliko dana debitovati na Salonu u Šangaju.

Glavni dizajner Karim Habib kaže da je inspiracija za novu "šesticu kupe" pronađena u legendarnom modelu "BMW 3.0 CS", koji se proizvodio krajem 60-tih i početkom 70-tih godina prošlog veka.

Pod dugačkom haubom smešten je 4,4-litarski biturbo V8 motor sa 400 konjskih snaga koji, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, "BMW 6 kupe" do 100 kilometara na sat ubrzava za 4,8 sekundi.

BMW još nije objavio težinu "šestice kupe", ali prema nekim informacijama biće lakši od kabriolet verzije. Početak prodaje najavljen je za jesen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik